Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybki marynowane według Agi

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby leśne 1 kg
chrzan świeży
woda 400 ml
ocet 10 % 200 ml
cukier 8 łyżek
sól 2 łyżeczki
Kwas cytrynowy Prymat
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybki marynowane według Agi

Oto mój przepis na marynowane grzybki.Najpierw musimy grzybki nazbierać (ale jest to czynność bardzo przyjemna:)Teraz dla mnie mniej przyjemne obieranie,czyszczenie i płukanie,płukanie i płukanie.Ładne małe łepki gotujemy w leciutko zakwaszonej kwaskiem cytrynowym wodzie.Odcedzamy,płuczemy dokładnie zimną wodą i przekładamy do słoiczków.Do każdego słoiczka dodajemy po kilka ziarenek przypraw i po kawałeczku obranego chrzanu.Przygotowujemy zalewę.Gotujemy wodę z octem,solą,cukrem.Gorącą zalewą zalewamy słoiki,zamykamy i pasteryzujemy około 20 minut.Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

calliope 28.11.2011 10:08
na pewno są pyszne :)
ewa19a 16.05.2011 17:01
uwielbiam
ronald88 16.05.2011 10:15
pycha
AGNIESZKA144 14.05.2011 21:03
bardzo lubię
Ewelina38 16.04.2011 21:05
pyszna zakąska :)
Barbara/zuza22_85 13.04.2011 14:27
bardzo lubie
Justyna Jussstiii 11.04.2011 14:51
extra
joanna77 04.04.2011 16:35
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak