Sposób przygotowania

Margaryne, cukier, wodę, kakao razem rozpuścić i zagotować. Do ciepłej masy dodać: mąke, wiórki kokosowe, proszek do pieczenia, 2 żółtka. Dokładnie wymieszać, do ciasta dodać pianę ubitą na sztywno z 4 białek. Przelać do wysmarowanej i wysypanej bułką formy. W ciasto wkładać wiśnie z kompotu. Latem można wkładać świeże wiśnie (bez pestek), ale muszą być obtoczone w mące ziemniaczanej. Piec ok 30 min w 180st. Do suchego patyczka. Można posypać pudrem lub polać polewą czekoladową i wiórkami kokosu. Ciasta nie nalezy zbyt długo piec, żeby nei wyschło

Komentarze

  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Z wiśniami jeszcze nie robiłam
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    Pycha
  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    zjadłabym taki z chęcią - głosik za narobienie smaku :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha ciacho
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    pyszne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !