Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki
śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy

Składniki:

40 dag pieczarek
1 duża cebula
2 łyżki margaryny
1 szklanka słodkiej śmietany 30%
2 łyżki mąki
sól
pieprz

Przygotowanie:

Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki, cebule kroimy w prążki lub piórka, razem smażymy na margarynie do miękkości, doprawiając do smaku pieprzem i solą. Mąkę mieszamy ze śmietaną a następnie wlewamy do pieczarek i gotujemy przez ok 5-8 minut na wolnym ogniu aż sos zgęstnieje, doprawiamy do smaku i gorącym sosem polewamy ziemniaki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sunnymood 16.07.2012 10:25
swietny
Mati13 10.04.2011 21:28
uwielbiam takie sosy:)
halinka1011 03.04.2011 10:29
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak