Sposób przygotowania

Składniki:

40 dag pieczarek
1 duża cebula
2 łyżki margaryny
1 szklanka słodkiej śmietany 30%
2 łyżki mąki
sól
pieprz

Przygotowanie:

Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki, cebule kroimy w prążki lub piórka, razem smażymy na margarynie do miękkości, doprawiając do smaku pieprzem i solą. Mąkę mieszamy ze śmietaną a następnie wlewamy do pieczarek i gotujemy przez ok 5-8 minut na wolnym ogniu aż sos zgęstnieje, doprawiamy do smaku i gorącym sosem polewamy ziemniaki.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    uwielbiam takie sosy:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    swietny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !