Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w sosie smietankowo-ziołowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
tymianek
natka pietruszki
kremówka
bulion drobiowy 1/3 - 1/2 szklanki
czosnek zabek
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
serek topiony

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w sosie smietankowo-ziołowym

Filet umyć,osuszyć i pokroić w kostkę. Obsmażyć z obu stron na oliwie,oprószyć solą i pieprzem. Dodać posiekany ząbek czosnku i podlać bulionem (tylko tak by przykryć mięso). Dusić do odparowania połowy, dolać kremówkę i gotować na małym ogniu,delikatnie mieszając. Dorzucić garść ziół i doprawić do smaku cayenne (szczypta). Dodać rozgnieciony serek topiony (trójkącik) i dokładnie wymieszać by się rozpuścił.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 03.04.2011 10:28
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak