Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz wołowy z kasztanami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 1000 gr
cebula biała 2 szt
seler naciowy 150 gr
czosnek ząbki 5 szt
pomarańcze skórka 1 szt
śliwki suszone 100 gr
kasztany 150 gr
pieczarki 300 gr
Brendy 100 gr
rosół wołowy 500 gr
przyprawy do smaku
żurawina
suszone wiśnie 100 gr
wino czerwone 200 gr
przecier pomidorowy 100 gr

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz wołowy z kasztanami

Dobre mięso wołowe pokroić w kostkę , oprószyć mąko podsmażyć na oleju . dodać podsmażone pokrojone w kostkę cebulę , czosnek i seler naciowy . Dodać startą skórkę z jednej pomarańczy . Dodać suszone lub mrożone wiśnie, żurawiny i suszone śliwki | nie moczyć|Dodać wcześniej ugotowane , obrane i pokrojone w plastry kasztany Następnie dodać pieczarki | najlepiej male bez krojenia| wino ,brandy i bulion Dodać sol , pieprz , paprykę ostro i sos ciemny sojowy . dodać przecier pomidorowy , tymianek i listek laurowy . W naczyniu żaro- odpornym , piec w piekarniku przez ok.2 godziny 200 st . Podawać z ryżem i dużą ilością zieleniny .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 03.04.2011 10:23
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak