Sposób przygotowania

Dobre mięso wołowe pokroić w kostkę , oprószyć mąko podsmażyć na oleju . dodać podsmażone pokrojone w kostkę cebulę , czosnek i seler naciowy . Dodać startą skórkę z jednej pomarańczy . Dodać suszone lub mrożone wiśnie, żurawiny i suszone śliwki | nie moczyć|Dodać wcześniej ugotowane , obrane i pokrojone w plastry kasztany Następnie dodać pieczarki | najlepiej male bez krojenia| wino ,brandy i bulion Dodać sol , pieprz , paprykę ostro i sos ciemny sojowy . dodać przecier pomidorowy , tymianek i listek laurowy . W naczyniu żaro- odpornym , piec w piekarniku przez ok.2 godziny 200 st . Podawać z ryżem i dużą ilością zieleniny .

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !