Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

\"Ostry\" chlebek w jajku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb
polędwica wieprzowa
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
jajko
serek topiony

Przepis i sposób przygotowania na: \"Ostry\" chlebek w jajku

Jajko rozkłócić z przyprawami (solą i cayenne). Chleb posmarować grubo serkiem topionym. Kromki z wędliną maczać w jajku (trzymać by polędwica się nie zsunęła). Smażyć na małym ogniu na odrobinie oleju (najlepiej trzymać pod pokrywką).
**
można wzbogacić smak dając po plasterku pomidora na wierzch i przykryć serem żółtym. Pod pokrywką wszystko się delikatnie rozpuści. Na chwilkę obrócić na drugą stronę ale uważać by nie spalić sera ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak