Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka francuska do słoików

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 4 kg
cebula 70 dkg
marchew 70 dkg
papryka czerwona 1 kg
czosnek 1 główka
sól 1 łyz
natka pietruszki garść
cukier 1 szkl
ocet 1 szkl
sól 2 łyz
pieprz
ziele angielskie
liście gorczycy
Zalewa: 3 szkl
woda 3 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka francuska do słoików

zalewę zagotować aby ostygła. Warzywa zetrzeć na tarce w talarki a cebulę w słupeczki posolić i pozostawic na noc. Warzywa włożyc do słoika i zalac zalewą. Pasteryzowac ok 20 min. Do zalewy można dodać troszkę oleju

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 16.10.2013 15:18
Wygląda przepysznie
as28 05.09.2013 08:35
ja robię podobna i wszystkim smakuje
sasanka 13.08.2013 12:57
Kurcze, w słoiku wygląda cudownie :) ja niestety robiłam taką z przepisu gdzie w zalewie był olej i pomimo dobrej ilosci (wg. przepisu) sałatka wyszła tłusta jak śledzie w oleju :( spróbuję Twój przepis :)
Habibi 21.07.2013 10:08
wygląda jak ze sklepu ;)
JaPaqc 10.08.2012 22:59
kiedyś takie jadłem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak