Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z rodzynkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 60 dkg
cukier 25 dkg
masło 25 dkg
żółtko jajek 6 szt
mleko 300 ml
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
rodzynki 20 dkg
cukier waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z rodzynkami

Masło ucieramy na pianę, dodajemy cukry, żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia, mleko,rodzynki i mieszamy. Na koniec dodajemy ubitą z białek pianę. Masę wylewamy do natłuszczonej formy i pieczemy niecałą godzinę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 24.07.2012 08:35
mniammm;))
KasiaK90 28.07.2011 20:33
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak