Sposób przygotowania

Ryż ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Kiełbasę pokroić w talarki, paprykę umyć, usunąć pestki i pokroić w paski, pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać i pokroić w kostkę, cebulę oraz czosnek obrać i posiekać. Na 2-3 łyżkach oleju podsmażyć: cebulę, następnie paprykę, na końcu dodać kiełbasę, czosnek i przyprawy; sól, pieprz. Żaroodporne naczynie lub brytfankę wysmarować olejem. Ryż wymieszać z częścią wywaru, warzywami i kiełbasą oraz mieloną papryką. Włożyć do naczynia. Śmietanę, jajo, żółty ser i resztę wywaru wymieszać i zalać ryż w naczyniu. Zapiec 30 minut w temperaturze 180ºC.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    mniam, to zestawienie jest rewelacyjne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !