Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

JAŁOWCÓWKA

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

spirytus 1 l.
cukier 20 dag.
jałowiec 6 dag.
woda 2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: JAŁOWCÓWKA

Jałowiec umyć, zetrzeć, przełożyć do gąsiora.

200 ml. przygotowanej i ostudzonej wody wymieszać ze spirytusem i zalać tym jałowiec. Gąsiora zakorkować. Po tygodniu zagotować pozostałą wodę, dodać cukier i go rozpuścić, syrop wystudzić.

Spirytus z gąsiora przecedzić, wymieszać z syropem z cukru. Przelać do butelek, zakręcić i odstawić na ok. 5 miesięcy. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 09.07.2012 21:55
ciekawa jestem smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak