Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka po benedyktyńsku na grzankach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 2 szt.
chleb pszenny 2 kromki
masło 1 łyżka
rzeżucha 2-3 łyżki kiełków

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka po benedyktyńsku na grzankach

Z kromek chleba szklanką wyciąć kółka. W niezbyt głębokim dużym rondlu zagotować wodę, wlać ocet. Delikatnie wbijać jaja. Gotować chwilę do ścięcia (w zależności od upodobań). Kółka z chleba opiec w tosterze lub pod grille, posmarować masłem, posypać kiełkami. Łyżką cedzakową delikatnie wyjmować jaja, układać je na przygotowanych grzankach, posolić, posypać pieprzem i kiełkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

darek6 16.06.2010 22:41
cudne jedzenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak