Sposób przygotowania

Wątróbkę kroimy w pożądanej wielkości kawałki i oprószamy pieprzem ziołowym. Na patelnię kładziemy plastry słoniny. Gdy tłuszcz zacznie się wytapiać i jedna strona będzie przysmażona, przewracamy plasterki na drugą stronę i dodajemy cebulę pokrojoną w piórka. Całości dusimy od czasu do czasu mieszając przez około 20 minut. Gdy cebulką będzie usmażona dodajemy wątróbkę i smażymy. Długość smażenia polecam sprawdzać osobiście na wątróbce, ponieważ jedni lubią bardziej wysmażoną inni mniej.

Komentarze

  • 2
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    dobre
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    amorzenek

    fajne
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    bardzo lubię taką wątróbkę
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    Widze po zdjęciu, że to wieprzowa wątróbka, ale dla mnie nie ma różnicy bo lubię każdą
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    musi być smaczna
  • 3
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    faktycznie nigdzie na napisałem, że wątróbka wieprzowa :o)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszniutka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszniutka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    apetyczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    super..Twoja wygląda apetycznie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    uwielbiam wątrubkę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !