Sposób przygotowania

Rybę skropić cytryną, doprawić solą, pieprzem i pieprzem cytrynowym. Odstawić na 1 godzinę. W rondlu rozgrzać masło, dodać oczyszczone i pokrojone w pól plasterki pory, poddusić 5 minut. Dodać bulion, na to ułożyć rybę, dusić pod przykryciem 15 minut /bez mieszania i przewracania ryby na drugą stronę/. Dodać posiekany koperek.

Jeśli będzie za dużo sosu, rondel odkryć i odparować nadmiar. Do sosu można również dodać 100 ml śmietany kremówki i zagotować.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Uwielbiam dania z ryb
  • 1
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Czemu tak kusisz...aż się człowiek głodny robi
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    fajna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Bardzo lubię ryby:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    smaczna rybka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    uwielbiam rybkę
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgorzata77

    smaczna i zdrowa
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Jedzmy rybki ,bo są zdrowe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    apetyczna
  • 4
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smacznie
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    rybkę to ja lubię.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    świetny pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    fajne
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    podobają mi się dodatki, cytrynowego pieprzu nie używałam nigdy w kuchni
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Ja bardzo lubię pieprz cytrynowy do ryby i bardzo lubię ten sposób jej przyrządzania, bo praktycznie robi się samo.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    pyszna rybka,nigdy nie używałam pieprzu cytrynowego.
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    rybka w doborowym towarzystwie,pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    też taka lubię:)
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Bardzo fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !