Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GALARETKA Z WINA BIAŁEGO

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 100 ml.
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 dag.
cukier 10 dag.
sok z cytryny - -
wino białe wytrawne 300 ml.

Przepis i sposób przygotowania na: GALARETKA Z WINA BIAŁEGO

Do wody dodać cukier, zagotować. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, dodać do wody z cukrem i zagotować mieszając. Następnie dolać sok z cytryny i wino.

Przelać do pucharków i odstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia. SMACZNEGO !!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak