Sposób przygotowania

Sezam uprażyć na złoto na suchej patelni, od czasu do czasu mieszając drewnianą łyżką. Gdy będzie gotowy , przesypać go na duży talerz i odstawić. Do garnka wsypać cukier, dodać wodę i podgrzewać, aż wszystko się rozpuści i powstanie karmel. Podczas karmelizowania się cukru nie mieszać, dopiero gdy zacznie brązowieć i bulgotać. Do gotowego karmelu dodać miód i zamieszać drewnianą łyżką . Wrzucić sezam i mieszać, aż masa się połączy. Wyłożyć na arkusz papieru do pieczenia, przykryć drugim i rozwałkować na grubość ok.1 cm . Poczekać chwilę, aż całość przestanie być gorąca i da się odkleić od pergaminu bez ciągnięcia się. Pokroić ostrym nożem na kwadraty i odstawić na chwilę do ostygnięcia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgorzata71

    extra chcialabym sprobowac je zrobic

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !