Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masa chałwowa:
chałwa 20 dag
żółtko jajek 4 szt.
mąka ziemniaczana 1 łyż
mleko 1 szkl.
masło 25 dag
masa czekoladowa
cukier puder 3 łyż
czekolada gorzka 1 szt.
masło 25 dag
polewa czekoladowa 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bezowiec

Biszkopt upiec z 6 jajek, dodać kakao.
Masa chałwowa: Żółtka rozmieszać w 1/2 szklanki mleka, dodać mąkę ziemniaczaną. Resztę mleka zagotować, wlać żółtka i zagotować, ostudzić. Masło utrzeć z chałwą i budyniem.
Masa czekoladowa: Masło utrzeć z cukrem pudrem i roztopioną czekoladą na puszysty krem.
Biszkopt przeciąć na pół, dolny placek skropić wódką i posmarować masę chałwową, posypać bezami, na to masa czekoladowa, przykryć drugim plackiem i polać polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak