Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak po rzymsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 150 g
tłuszcz 10 g
miód 2 g
wino 3 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak po rzymsku

Kurczaka oczyścić, podzielić na części, natrzeć solą i papryką. Obsmażyć mięso w rondlu na rozgrzanym tłuszczu, podlać wodą i dusić 10 minut. Odchylić skórkę, posmarować mięso miodem, dodać wino i dusić pod przykryciem do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 03.03.2012 22:31
ciekawe
iwona332 26.06.2011 10:15
super
grazia1 22.05.2011 18:44
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak