Sposób przygotowania

Drożdże rozprowadzić z cukrem i ciepłą wodą, wymieszać z ok. 4 łyżkami mąki, przykryć i odstawić na 15 minut aż wyrosną.
Do mąki z solą wlać rozczyn drożdżowy i wymieszać i zagnieść dość miękkie ciasto (jeśli będzie za twarde, wlać jeszcze trochę wody), dolać oliwę, wszystko razem ponownie zagnieść.Odstawić do wyrośnięcia.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    zawsze mi zakalec wychodził, może z tym przepisem się uda ;)
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Przemek4

    wypróbuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marta98

    łatwy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    Czyżby 40 dag drożdży było na 1|2 kg mąki?
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Wyszło Ci genialnie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !