Sposób przygotowania

Jabłka umyć, wytrzeć. Wydrążyć gniazda nasienne. W otwory włożyć po łyżeczce dżemu. Jabłka ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Piec 20 minut w temperaturze 200 stopni C. Żółtko utrzeć z cukrem, wymieszać z mąką, po czym zalać wrzącym mlekiem. Podgrzewać aż sos zgęstnieje. Sosem zalać jabłka 5 minut przed końcem pieczenia. Posypać umytymi i osaczonymi rodzynkami.

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    nazwa inspirująca :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !