Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus Pomarańczowo – Jogurtowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukier waniliowy
cukru 4 łyżeczki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
soku pomarańczowego szklanka
mandarynki albo pomarańcze 4

Przepis i sposób przygotowania na: Mus Pomarańczowo – Jogurtowy

Pomarańcze sparzyć. Wytrzeć. Za pomocą nożyka zeskrobać ze skórki cienkie wiórki. Cukier zalać 6 łyżkami wody. Rozpuścić. Do gorącego syropu wrzucić wiórki. Gotować 15 minut. Odsączyć. Syrop wystudzić. Jogurt ubić z sokiem i syropem z pomarańczy. Doprawić cukrem waniliowym. Wymieszać z żelatyną. Przelać do naczynek. Wstawić na 4 godziny do lodówki. Udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 25.07.2012 22:26
ciekawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak