Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karpatka

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budyń
jaj 5
masła 1,5 kostki
mąki 1 szklanka
wody 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Karpatka

Zagotować wodę z masłem. Odstawić z ognia, wsypać szklankę mąki (na gorące). Dokładnie wymieszać dodając po jednym żółtku (gęste) . Ubić pianę i dokładnie wymieszać. Rozdzielić na dwie części i upiec oddzielnie.

Krem: Budyń, gęsty, słodki ostudzić, 3 żółtka ubić z masłem (1 kostka) i stopniowo dodawać zimy budyń.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 10.05.2013 22:00
uwielbiam karpatkę
Angelika10 11.04.2013 12:56
pyszne ciacho
dasada1 08.04.2012 12:41
W piątek zrobioe dzis juz zjedzone-pyszne ciasto!!!
dasada1 08.04.2012 12:41
W piątek zrobioe dzis juz zjedzone-pyszne ciasto!!!
dasada1 08.04.2012 12:41
W piątek zrobioe dzis juz zjedzone-pyszne ciasto!!!
dasada1 08.04.2012 12:41
W piątek zrobioe dzis juz zjedzone-pyszne ciasto!!!
noculos 08.04.2012 12:07
moje ulubione ciasto!!!!
noculos 08.04.2012 12:07
moje ulubione ciasto!!!!
noculos 08.04.2012 12:06
moje ulubione ciasto!!!!
noculos 08.04.2012 12:06
moje ulubione ciasto!!!!
SyMiki 17.05.2011 15:13
pychotka
Gosia40 03.04.2011 13:06
to tak jak ja - pyszności!
Dorota76 02.04.2011 21:03
uwielbiam to :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak