Sposób przygotowania

Zagotować wodę z masłem. Odstawić z ognia, wsypać szklankę mąki (na gorące). Dokładnie wymieszać dodając po jednym żółtku (gęste) . Ubić pianę i dokładnie wymieszać. Rozdzielić na dwie części i upiec oddzielnie.

Krem: Budyń, gęsty, słodki ostudzić, 3 żółtka ubić z masłem (1 kostka) i stopniowo dodawać zimy budyń.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    uwielbiam to :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    to tak jak ja - pyszności!
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    pychotka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    moje ulubione ciasto!!!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    moje ulubione ciasto!!!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    moje ulubione ciasto!!!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    moje ulubione ciasto!!!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    dasada1

    W piątek zrobioe dzis juz zjedzone-pyszne ciasto!!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    dasada1

    W piątek zrobioe dzis juz zjedzone-pyszne ciasto!!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    dasada1

    W piątek zrobioe dzis juz zjedzone-pyszne ciasto!!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    dasada1

    W piątek zrobioe dzis juz zjedzone-pyszne ciasto!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    pyszne ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    uwielbiam karpatkę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !