Sposób przygotowania

Do przesianej mąki dodać masło i posiekać je nożem, następnie dodać jajka utarte z cukrem, szybko zagnieść ciasto i pozostawić je w chłodnym miejscu na czas ok. 40 min.
Podzielić na dwie części. Rozwałkować.
Pierwszą wyłożyć tortownicę, tak by przykryć boki, podpiec na złoto w piekarniku.

Morele przekroić na pół, wyjąć pestki, pokroić, wrzucić do niewielkiej ilości wody i rozgotować na tzw. papkę. Następnie owoce przepuścić przez sitko, dodać do nich cukier i smażyć jak dżem.

Białka ubić, połączyć z gorącym przecierem i cukrem. Masę wylać na gotowym spodzie z ciasta. Przykryć pozostałym rozwałkowanym ciastem.
Piec ok. pół godziny.

SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    ciekawy przepis,warto wypróbować
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !