Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina z pomarańczami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcze 4 szt.
sałata 1 szt.
czosnek 2 ząbki
olej 2 łyżki
sos sojowy 1 łyżka
orzeszki ziemne 2 łyżki
curry do smaku
sól do smaku
natka pietruszki 1 łyżka
wieprzowina 20 (bez kości)

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina z pomarańczami

Sałatę umyć, odsączyć, ułożyć na półmisku. Pomarańcze obrać, podzielić na cząstki, ułożyć na sałacie. Czosnek obrać, posiekać mięso pokroić na drobne kawałki. W głębokiej patelni rozgrzać olej, wrzucić posiekany czosnek, chwilę przesmażyć, mieszając do chwili, aż się zarumieni. Orzeszki pokruszyć, dodać do mięsa, wsypać cukier, dodać sos sojowy i łyżkę wody, doprawić solą, pieprzem, papryką. Smażyć, aż mięso będzie miękkie. Wyłożyć na sałatę z pomarańczami, posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 28.04.2011 22:42
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak