Sposób przygotowania

Szklankę wody zagotować z 0,5 kostki margaryny. Dorzucić szklankę mąki, proszek do pieczenia i całość chwilę pogotować. Następnie wszystko przestudzić. Do ciasta wbijać 5 jaj (po jednym ) i dobrze ucierać.
Masę podzielić na 2 części każdą piec w 220 stopniach 15 minut.
Krem: z mleka, cukrów, 2 łyżek mąki krupczatki i 2 łyżek mąki ziemniaczanej ugotować budyń. Gdy ostygnie wbić do niego 1 jajko.
|Do utartej margaryny (1 kostka) dodać budyń.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    świetnie wyszły te KARPATY :))
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    narobiłaś mi ochoty na to ciacho
  • 4
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    uwielbiam:)
  • 4
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    lubimy, lubimy
  • 2
    original
    Opublikowano

    ronald88

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    pyszne ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    slodkie pysznosci
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    przyznam że nigdy nie robiłam :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubimy,zwłaszcza moja córka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !