Sposób przygotowania

Jajka umyć, białka oddzielić od żółtek. Do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę. Żółtka zmiksować z cukrem pudrem, aż uzyskamy puszysty krem. Dodać kaszę jaglaną i wymieszać. Następnie dodać mascarpone, marmoladę, mąkę, bułkę tartą i chwilę miksować. Dodać namoczone i odsączone rodzynki oraz ubitą pianę i delikatnie wymieszać, można na najniższych obrotach miksera.

Przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec 40 minut w temperaturze 180*C.

UWAGI – marmolada najlepsza jest gęsta, domowa. Ja dałam marmoladę z dyni i pomarańczy. Jeśli ktoś lubi bardziej słodkie desery, to może zwiększyć ilość cukru lub posypać cukrem pudrem po wierzchu. Zapiekankę można podawać z jogurtem, bitą śmietaną lub sosem waniliowym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    mysza666

    No wygląda ładnie
  • 2
    original
    Opublikowano

    mysza666

    No wygląda ładnie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    pyszny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    apetycznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    indi

    wygląda zachęcająco
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    ciekawe połączenie
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    powiem szczerze - nawet nie wymyśliłabym takiego połączenia:)
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    FAJNIE WYGLADA
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Moje smaczki i połączenia.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    ciekawe
  • 4
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    bardzo ciekawy i interesujący deser
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    to jest przepis jak dla mnie stworzony, jaglaną ubóstwiam :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    świetny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    nie jadłam jeszcze niczego z kaszy jaglanej ale twoja zapiekanka wygląda zaczęcająco
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justa32

    też nie używam kaszy jaglanej
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Polecam Wam jaglaną, bo smaczna i zdrowa.
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    brzmi pysznie:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    pyszne słodkości

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !