Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FASZEROWANE PIECZARKI

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1 OP
cebula 1 SZT
czosnek 1 ZĄBEK
pomidor 2 SZT
papryka 1 SZT
ser żółty 10 DAG
oliwa 2 ŁYŻKI

Przepis i sposób przygotowania na: FASZEROWANE PIECZARKI

Z pieczarek odcinamy nóżki, kroimy na drobno i zasmażamy z drobno posiekaną cebulą i wyciśniętym czosnkiem. Pomidory i paprykę korimy w bardzo drobną kostkę dodajemy do cebuli i dusimy ok.15 minut. Po ostudzeniu dodajemy oliwę z oliwek i mieszamy. Nakładamy farsz do kapeluszy pieczarek wierzch posypująć startym serem. Wkładmy do nacznia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku do momentu rozpuszczenia się sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eduszo
eduszo 12.04.2011 21:19
Jak ja takie lubie.
artur7 03.04.2011 09:32
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak