Sposób przygotowania

W osolonej wodzie ugotować kalmary i odcedzić. Ugotować ryż. Cebulę i pieczarki pokroić i dusić na rozgrzanym tłuszczu. Dodać ryż i drobno pokrojoną natkę pietruszki, wymieszać, przyprawić do smaku. Farszem nadziewać tuszki kalmarów. Przygotować sos: tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć. Zasmażkę rozprowadzić mlekiem i zagotować. Ser zetrzeć na tarce, dodać do sosu, wymieszać. Dodać przyprawy i śmietanę. Zalać tuszki sosem i zapiec w piekarniku przez 15 minut.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Dla mnie bomba
  • 3
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Dla mnie bomba

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !