Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa ziemniaczana z grzybami i włoszczyzną

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 10 sztuk
włoszczyzna
grzyby suszone 1 garść
wędzony boczek 7 dag
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
mąka 1 łyżeczka
zielenina
śmietana 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa ziemniaczana z grzybami i włoszczyzną

Grzyby namoczyć przez noc w wodzie. Do grzybów dodać pokrojoną włoszczyznę, przyprawy i gotować wszystko ok. 30 minut. Ziemniaki obrać, pokroić w talarki, włożyć do zupy. Boczek pokroić i zrumienić na patelni, dodać mąkę, wymieszać, wlać do zupy i zagotować. Podawać z posiekaną zieleninką i śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 16.10.2011 00:56
uwielbiam zupki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak