Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekana marchew z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 5 sztuk
masło 3 łyżki
pieczarki 25 dag
ser żółty 3 łyżki
śmietana ½ szklanki
cukier
sól
pieprz
natka pietruszki 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekana marchew z pieczarkami

Obrać marchew, pokroić w plasterki, obgotować w wodzie lekko posolonej i osłodzonej. Pieczarki pokroić w plasterki, podsmażyć na maśle. Wymieszać oba składniki, dodać zielną pietruszkę i starty ser. Naczynie żaroodporne wysmarować resztą masła, wyłożyć marchew, pieczarki i zalać śmietaną. Zapiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak