Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekładanka z pomidora i mozzarelli

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

duzy pomidor 2 sztuki
ser mozzarella 125 g
oliwki czarne 12 szt
bazylia świeża 8 szt
ocet balsamiczny 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
sól
pieprz
bazylia świeża do przybrania

Przepis i sposób przygotowania na: Przekładanka z pomidora i mozzarelli

Pomidory kroimy na niezbyt cienkie plastry. Mozzarellę odsądzamy i kroimy równiez w plastry (tak by się nie rozpadły). Czarne oliwki także kroimy na plasterki. Układamy wszystko warstwami: pomidor, mozzarella, oliwki, listki bazylii itp. Najlepiej tak, by było po 3 plastry pomidora. Ser musi być na wierzchu! Piecyk ustawiamy na funkcję grillowania i pieczemy 2-3 minuty (po prostu aż ser się roztopi). Skrapiamy octem balsamicznym, solimy, oprószamy pieprzem. Przekłądamy na talerze, zdobimy listkami bazylii. Podajemy na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 03.04.2011 09:10
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak