Sposób przygotowania

Z jabłek wydrążyć gniazda nasienne,otwory napełnić miodem i płatkami migdałowymi Jabłka ułożyć w małych żaroodpornych miseczkach ,miseczki wstawić na 5 min do gorącego piekarnika . Jajka ubić z cukrem do białości,delikatnie połączyć z przesianą mąką i proszkiem do pieczenia ,na koniec dodajemy czekoladę . Miseczki wyciągamy z piekarnika ,zalewamy ciastem i pieczemy całość około 20-25min w temp.150-160st Upieczone i ostudzone(jeszcze letnie) jabłka polewamy śmietaną ,możemy dodatkowo posypać migdałami lub cynamonem,ja nie przepadam za cynamonem więc jak mogę to z niego rezygnuję .
Podajemy w miseczkach w których się piekło

Komentarze

  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Podziwiałam je już i mam na nie chrapkę.
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Podziwiałam je już i mam na nie chrapkę.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    pyszności
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    fajny pomysł z tym jabłkiem zapiekanym w cieście :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !