Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowy kurczak

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 8 szt
mąka razowa 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
ząbek czosnku 1 szt
papryka czerwona 1 szt
papryka zielona 1 szt
papryka żółta
krojone pomidory z puszki 400 g
oregano świeże 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowy kurczak

Podudzia myhemy, obieramy ze skór i obtaczamy w mące. Rozgrzewamy na patelni oliwę i podsmażamy na złoto kurczaka. Wszystkie trzy papryki kroimy w cienkie paseczki. Zdejmujemy mięso z patelni i a na jego miejsce wkładamy pokrojona w plasterki cebulę. Dodajemy zmiażdżony ząbek czosnku. paprykę, pomidory i oregano. Gdy się zagotuje - mieszamy. Kurczaka ułozyć na warzywach, doprawiamy solą i pieprzem. Przykrywamy szczelnie i dusimy przez 2025 minut aż mięso będzie miękkie. Gdy juz mięso będzie gotowe przekładamy na duży półmisek, przybieramy listkami oregano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak