Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski cesarskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
mąka 10 g
sól szczypta
mleko 125 ml
masło do smażenia 60 g
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski cesarskie

Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy, dodajemy mąkę, mleko, sól i mieszamy z ubitymi białkami. Tłuszcz rozgrzewamy na patelni. Wlewamy na patelnię po 1/4 ciasta i pieczemy z obu stron aż sie zarumieni. Kroimy na małe kawałeczki, podajemy posypane cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariusz10 02.04.2011 23:50
fajna nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak