Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa agrestowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

agrest 40 dkg
porzeczki czarne 15 dkg
miód 3 łyżki
śmietana gęsta 1 szklanka
żółtko jajek 1 szt
sól szczypta
woda 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa agrestowa

Agrest obieramy z szypułek i ogonków,myjemy z porzeczkami i osuszamy,wkładamy do garnka i zalewamy gorącą wodą,dodajemy szczyptę soli i gotujemy 10 min.Gdy lekko przestygnie miksujemy z ćwiartką łyżeczki gozdzików i miodem,Śmietanę mieszamy z żółtkiem i dodajemy do zupy mieszamy i schładzamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 27.09.2011 17:09
świetny przepis
MAŁGORZATA108 02.04.2011 18:08
Takiej jeszcze nie jadłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak