Sposób przygotowania

W rondelku stapiamy masło i wrzucamy pokrojoną cebulkę bez szczypiorku,czosnek i chwilę smażymy,dodajemy sól i pieprz,miód i zalewamy gorącym bulionem,gotujemy pod przykryciem 10 min.Pomidory przelewamy wrzątkiem i obieramy ze skóry i kroimy w kostkę.Wkładamy do miseczki i do lodówki.Avocado obieramy usuwamy pestkę i kroimy ,skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy skórką z cytryny.Połowę kostek przekładamy do miseczki przykrywamy i dajemy do lodówki.Pozostałe avocado miksujemy ze śmietaną i jogurtem oraz wywarem z cebulki i czosnku,następnie schładzamy.Przed podaniem dodajemy posiekany szczypiorek kostki avokado i pomidorów wlewamy wermut i delikatnie mieszamy.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !