Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki mięsne

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 40 dkg
mleko 1/2 szkl
natka pietruszki
majeranek
żółtko jajek 2 szt
białko z 1 jajka
sól
pieprz
bułka czerstwa 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki mięsne

Bułki kroimy na małe kawałki i rozmaczamy w mleki. Siekamy cebulę i podsmażamy. Mięso mieszamy z cebulką, bułką i resztą składników. Formujemy pulpeciki (powinno wyjśc ok 8) i smazymy na patelni z obu stron. Podajemy z sałatą i ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 19.11.2011 15:57
super
Yvonne 02.04.2011 16:08
nigdy jeszcze nie robiłam pulpetów z mlekiem - zawsze bułkę odciskam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak