Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Obiadowa pekinka z sokiem pomarańczowym

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska mała
ogórek zielony
pomidor
sok wyciśnięty z pomarańczy
oliwa
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Obiadowa pekinka z sokiem pomarańczowym

W szklanym naczyniu wymieszać sok wyciśnięty z pomarańczy, 80 ml oliwy z oliwek, 2 łyżki przyprawy do sałatek, 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego i odrobinę soli.

Kapustę poszatkować. Dodać ogórka pokrojonego w półplastry oraz pomidora pokrojonego w cząstki. Delikatnie wymieszać z przygotowanym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa6274879 22.10.2012 13:57
orzeźwiający akcent :)
aguus 08.04.2011 07:55
z cytrusową nutą - super!
MAR3STA 05.04.2011 22:46
uwielbiam sałatki z pekińską;)
Nina7 03.04.2011 10:53
ciekawe połączenie smaków
Agnieszka_B 02.04.2011 15:13
Zapomniałam o koperku - wymieszać z surówką ok. 2 łyżek mrożonego koperku:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak