Sposób przygotowania

mięso pokroić w kostkę jak do gulaszu , obsmażyć na silnym ogniu na oleju. Mięso przełożyć do wysokiego garnka . Cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek pokrojony w plastry podsmażyć na oleju na zloty kolor i warstwę tą uformować w garnku .Kwaśne jabłka obrać pokroić w ósemki i do garnka . Marchew obrać i zetrzeć na grubej tarce i do garnka.Pomidory łącznie z zalewą wlać do garnka Wszystko zasypujemy suchym ryżem dodajemy rodzynki i przyprawy \\sól pieprz ziele angielskie chili kurkumę\\Wszystko zalewamy rosołkiem wołowym , tak by nad zawartość sięgał on około 2 cm . Przykryty garnek wstawić do piekarnika na około 90 minut w . 180 st . po wyjęciu wszystko dokładnie wymieszać -podawać z dużą ilością zieleniny .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !