Sposób przygotowania

Kurczaka podzielić na 8 porcji, rozgrzać na patelni tłuszcz 3 dag.Na silnym ogniu obrumienić kurczaka na złoty kolor.W rondlu stopić resztę tłuszczu i włożyć porcję kurczaka.Dodać posiekaną cebulę, wlać koniaki zapalić.Dodać pokrojone w plasterki i skropione sokiem cytrynowym pieczarki,liść laurowy, sól i pieprz.Dusić na małym ogniu pod przykryciem ok 25 min.Wyjąć kurczaka na półmisek, wywalić liść laurowy i posypać posiekaną pietruszką.Podawać z groszkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    super!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    elegancki ten kurczaczek
  • 1
    original
    Opublikowano

    justyna54

    ciekawy przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    szybko i pysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !