Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kiełbasa domowa surowa z solą czosnkową Prymat

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso z karkówki 2 kg
łopatka wieprzowa 2 kg
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1 op.
majeranek 15 g
sól 4 łyżeczki
pieprz 2 łyżeczka
czosnek 1 główka
jelita wieprzowe 5 mb
woda 1,5 (przegotowana)
boczek 2 surowy

Przepis i sposób przygotowania na: kiełbasa domowa surowa z solą czosnkową Prymat

Mięso kroimy w kostkę, mielimy w maszynce o grubych oczkach, dodajemy sól czosnkową Prymat, czosnek i przyprawy wg smaku, wodę i dokładnie wyrabiamy. Odstawiamy na godzinę. Jelita odmaczamy w wodzie, nakładamy na lejek masarski nałożony na maszynkę do mięsa, nakładając masę mięsną formujemy kiełbasy w jelitach zabezpieczając je na końcówkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bejciu24 02.04.2011 22:50
pyszna domowa kiełbasa
Pola2 02.04.2011 22:10
pewnie będzie zamrożona
pacpaw 02.04.2011 22:05
juz na swieta akcja?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak