Sposób przygotowania

Śliwki myjemy i zalewamy szklanką bulionu,zostawiamy na 3 godziny,następnie dolewamy wino i dodajemy gozdziki,gotujemy następnie studzimy i wszystko miksujemy z miodem.Kapustę myjemy usuwamy głąb i szatkujemy,wrzucamy do rondla zalewamy 4 szklankami gorącego bulionu i doprowadzamy do wrzenia,po czym gotujemy na małym ogniu 1 godzinę,doprawiamy sokiem z cytryny.Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę i zalewamy pozostałym gorącym bulionem i gotujemy.Cebulę drobno kroimy i szklimy na maśle posypujemy ją mąką i mieszamy dodajemy do kapusty razem ze zmiksowanymi śliwkami i ugotowanymi ziemniakami,wszystko mieszamy i podgrzewamy,doprawiamy do smaku solą pieprzem i sokiem z cytryny.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !