Sposób przygotowania

Kukurydzę osączyć z zalewy, dwie łyżki masła rozpuścić na patelni i smażyć na nim kukurydzę, dodać zioła (tymianek i rozmaryn) smażyć razem ok 5 min. odstawć do wystygnięcia, nastęnie dodać jajko i starty ser.
Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w cienkie plastry, które nastęnie należyc lekko rozbić, i natrzeć solą i pieprzem, na każdy plasterek położyćłyżkę farszu z kukurydzy, zawinąć a następnie spiąc wykałaczką, zanudzyć w mleku i obtoczyć w bułce tartej. Usmażyć na złoty kolor z każdej strony na małym ogniu. podawać z kaszą jęczmienna .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    bardzo fajny pomysł!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !