Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka cytrynowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4
margaryna 1
cytryna 1
cukier 1 szklanka
mąka 25 dag
proszek do pieczenia 2 łyzeczki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: babka cytrynowa

cytryne sparzamy gorącą wodą a następnie scieramy skórke na tarce o drobnych oczkami, sok przelewamy do szklaneczki. Zóltka miksujemy z cukrem i margaryną, następnie dodajemy sok z cytryny, po zmiksowaniu mieszamy łyżką ze skórką cytryny a następnie dodajemy piane z białek, na koniec łączymy ze zmieszana z proszkiem mąka i przelewamy do wysmarowanej dużej brytfanki. Pieczemy w temp 180* przez ok 40-45 minut, po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anoosia 03.02.2014 15:43
bardzo fajna babka:)
anemon 15.12.2011 19:58
Puszysta i pyszna babka.
kate.500 27.10.2011 09:13
pysznie wyglada
Ewa111 13.06.2011 11:03
lubię takie proste ciasta
Agnieszka_B 03.04.2011 09:27
pysznie wygląda:)
suzana 02.04.2011 13:14
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak