Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żur

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żytnia mąka 3 łyżki
czosnek 4 ząbki
chleb razowy skórka

Przepis i sposób przygotowania na: żur

Mąkę zalać w słoju letnią wodą, dodać czosnek, włożyć skórkę razowego chleba, przykryć, obwiązać kawałkiem czystego płótna i pozostawić w cieple co najmniej na 7 dni. Po tym czasie żur można brać do użytku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 12.08.2011 14:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak