Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar drobiowo-wołowy 4 l
cebula 1 kg
masło 5 dkg
chleb razowy 65 dkg
gałka muszkatołowa 1 dkg
imbir do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa

Ugotowany wywar przecedzić. chleb pokroić w kostkę i ususzyć w piecu. cebulę obrać, pokroić w krążki, podsmażyć na maśle i połączyć z suszonym chlebem. Dodać trochę wywaru i rozgotować po czym przetrzeć. Gotową masę połączyć z pozostałym wywarem i zagotować. Przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 02.07.2011 17:12
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak