Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z wieprzowiny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowiny 30 dag
szpinak 1 garść
purée ziemniaczane 3 szklanki
mleko
boczek 15 dag
masło 2 łyżki
ser żółty 4 łyżki
śmietana 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z wieprzowiny

Masło rozpuścić na patelni, dodać pokrojony boczek w kostkę i zrumienić go. Puree przyrządzić ściśle według instrukcji podanej na opakowaniu. Mięso pokroić. Szpinak połączyć z puree, śmietaną i boczkiem. Przygotować naczynie żaroodporne wysmarować je tłuszczem i posypać tartą bułką wyłożyć połowę masy, dodać mięso, przykryć pozostałą masą, posypać startym serem na tarce zapiec chwilę w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

noculos 05.02.2012 19:23
ciekawe
noculos 05.02.2012 19:22
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak