Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w panierce

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 6 szt.
ser żółty 6 plastrów
kiełbasa szynkowa 6 plastrów
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
jajko 1 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w panierce

Parówki należy zawinąć w plaster sera, a potem w plaster kiełbasy. Na talerzyku rozmącić jajko, maczać zawinięte parówki w jajku, a następnie obtoczyć je w bułce tartej i kłaść na rozgrzany olej na patelnię. Obsmażyć z każdej strony i podawać ketchupem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 02.04.2011 11:19
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak