Sposób przygotowania

Rozdzielamy białka od żółtek do dwóch miseczek. Do białek wsypujemy 2 szczypty soli i ubijamy mikserem na sztywną pianę. Do żółtek dodajemy mąkę i 1/2 szklanki wody, a następnie dokładnie mieszamy. W razie potrzeby dodajemy więcej mąki lub wody, aby uzyskać lekko gęstą konsystencję ciasta naleśnikowego. Paluszki krabowe siekamy i dodajemy do ciasta. Otrzymaną mieszaninę przelewamy do białek, a następnie delikatnym ruchem łączymy, tak aby piana nie opadła. Smażymy małe placuszki na rozgrzanym oleju. Podajemy na ciepło z sosem słodko-kwaśnym.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wyglądają bardzo apetycznie :)
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    fajny pomysl
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    fajny pomysl
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona56

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    ciekawe!!! nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    ale apetyczne !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    muszą być pyszne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !